"Det sitter i väggarna" March 30 2015

Tillbakablicken involverade i ny TV-produktion

Under våren arbetar produktionsbolaget Titan med en ny TV-produktion som i höst kommer att visas på SVT under titeln ”Det sitter i väggarna”. Vi är naturligtvis både glada och stolta att kunna berätta att ansvarig researcher för programserien är Tillbakablickens egen släktforskare, Leif Mörkfors.

I programmet står ett gammalt hus i centrum. Vi får träffa ägarna, som i de flesta fall är ganska nyblivna sådana, och tillsammans med dessa och programledaren och historikern Christopher O´Regan göra en resa i husets historia bland tidigare ägare och boende. Livsöden som berör.

I programmet finns också en ”renoveringsdel” där en byggnadsantikvarie deltar som ger ägarna tips och råd om hur man lyfter fram husets äldre och unika egenskaper till dagens sätt att leva och bo.

Leif Mörkfors kommer som sagt att ansvara för researcharbetet kring ägar- och boendehistorik och för att hitta de människoöden som kan fånga intresset hos TV-publiken, något som görs tillsammans en rutinerad redaktör på produktionsbolaget och andra engagerade medarbetare.

Vi tror och hoppas på en sevärd och framgångsrik programserie som leder till flera återkommande säsongen framöver och naturligtvis återkommer vi till programmet i vår blogg när något spännande dyker upp!