Vem tror du att du är?

Ny säsong av Vem tror du att du är? är nu på gång February 16 2016Nu planeras 6 nya program av SVT:s populära serie ”Vem tror du att du är?” Några kändisar är klara för denna omgång, samtidigt pågår dialog med några ytterligare. Inspelningarna startar i början av april och kommer att visas på SVT under hösten.

Programseriens släktforskare blir Tillbakablickens Leif Mörkfors, som därmed gör sin femte säsong i serien. Naturligtvis är vi oerhört stolta över det fortsatta förtroendet och ser framemot en intensiv inspelningsperiod med många spännande historier, möten och öden.


SVT söker nu hus för inspelning av nya avsnitt av succéserien "Det sitter i väggarna" January 31 2016

En ny säsong av SVT:s succéserie Det sitter i väggarna håller på att ta form och även denna säsongen är det Tillbakablickens egen släktforskare Leif Mörkfors som kommer att ansvara för att forska fram husets historia och historierna bakom de som bott där. Vilket naturligtvis känns mycket hedrande!

Just nu söker SVT och Titan nyfikna husägare till äldre hus, gärna relativt nyinflyttade, som i programmet kommer att få en spännande inblick i huset de bor i.

Bor du själv i ett gammalt hus eller lägenhet klicka gärna in på nedanstående länk och anmäl dig och ditt hus. Känner någon som du tror skulle var intresserad av att vara med, så dela gärna detta vidare.

http://www.svt.se/det-sitter-i-vaggarna/svt-soker-hus-med-spannande-historia


Det lackar mot jul…. November 24 2015

   

Hos Tillbakablicken hittar du de personliga julklapparna som hela familjen kan få glädje av i många generationer framöver, som kan ge svaren på det som man aldrig pratade om, släktskrönor och mycket mycket annat.

Funderar du på att ge bort en släktforskning eller släktträd i julklapp i år? Då är det hög tid att beställa nu. Vi har även presentkort där mottagaren själv kan välja valfri produkt från oss.

Välkommen att kika in på hemsidan! Klicka här!


Vem tror du att du är? - med Leif Andrée September 28 2015

 

I kvällens säsongsavslutning av SVT:s populära programserie Vem tror du att du är? får vi följa skådespelaren Leif Andrée i sökandet efter sina rötter. Tillbakablickens egen släktforskare Leif Mörkfors är med och ledsagar Leif på hans resa i släktens historia. Vad är det som får Leif Andrée att dansa nakendans?  Leif kommer efter det att programmet visats att berätta om vad som hände bakom kulisserna under inspelningar med Leif Andrée här på bloggen.

Leif har under hösten medverkat i  fyra avsnitt under höstens programserie i sex delar. Avsnitten med Tomas Ledin, Björn Kjellman och Ebbot Lundberg har redan visats . Missade du något av programmen så kan du klicka på länken nedan och se avsnitten.

Avsnitt 1 - Tomas Ledin

Avsnitt 3 - Björn Kjellman

Avsnitt 4 - Ebbot Lundberg

Vill du vara säker på att inte missa några av våra inlägg -  gå in och gilla Tillbakablickens sida på Facebook. Vi har flera spännande saker på gång och ser framemot en händelserik höst.

Är du nyfiken på din egen släkthistoria eller känner någon som du vill överraska är du välkommen att höra av dig till oss. Det är verkligen ett privilegium att få hjälpa våra kunder att finna sina rötter och få ta del a deras glädje när de får resultatet. Klicka gärna runt här på vår hemsida och låt dig inspireras.

 


Vem tror du att du är? - med Ebbot Lundberg September 14 2015I kväll är det dags för musikern Ebbot Lundberg att söka sina rötter i SVT:s programserie Vem tror du att du är? Tillbakablickens egen släktforskare Leif Mörkfors är med och ledsagar Ebbot på hans spännande resa i släktens historia. Han finner släktingar längs vägen som bland annat försökt uppfinna en evighetsmaskin i skogarna i Skellefteå och nybyggare både i Amerika och Sverige. Och vem var stridspiloten som stred i andra världskriget vid det avgörande slaget i Okinawa i Ebbots släkt?  Leif kommer efter det att programmet visats att berätta om vad som hände bakom kulisserna under inspelningar med Ebbot Lundberg här på bloggen.

Leif medverkar i  fyra avsnitt under höstens programserie i sex delar. Avsnitten med Tomas Ledin och Björn Kjellman har redan visats . Missade du något av programmen så kan du klicka på länken nedan och se avsnitten.

Avsnitt 1 - Tomas Ledin

Avsnitt 3 - Björn Kjellman

Vill du vara säker på att inte missa några av våra inlägg -  gå in och gilla Tillbakablickens sida på Facebook. Vi har flera spännande saker på gång och ser framemot en händelserik höst.

Är du nyfiken på din egen släkthistoria eller känner någon som du vill överraska är du välkommen att höra av dig till oss. Det är verkligen ett privilegium att få hjälpa våra kunder att finna sina rötter och få ta del a deras glädje när de får resultatet. Klicka gärna runt på vår hemsida och låt dig inspireras.

 


Vem tror du att du är? med Björn Kjellman September 06 2015

Imorgon kväll är det dags för Björn Kjellman att söka sina rötter i SVT:s programserie Vem tror du att du är? Tillbakablickens egen släktforskare Leif Mörkfors är med och ledsagar Björn på hans spännande resa i släktens historia. På resan får vi träffa den mytomspunna Kullamannen och höra om hans bravader runt Kullens fyr och även höra om släktingen som brutalt avrättades i centrala Stockholm.  Vad skillnaden är mellan en mässhake och mässingshake - det blev Leif själv varse om under inspelningarna.  Leif kommer efter det att programmet visats att berätta om vad som hände bakom kulisserna under inspelningar med Björn Kjellman här på bloggen.

Leif medverkar i  fyra avsnitt under höstens programserie i sex delar varav de första var med Tomas Ledin och sändes den 24 augusti. Missade du det programmet så kan du klicka på länken nedan och se avsnittet.

Avsnitt 1 - Tomas Ledin

Vill du vara säker på att inte missa några av våra inlägg -  gå in och gilla Tillbakablickens sida på Facebook. Vi har flera spännande saker på gång och ser framemot en händelserik höst.

Är du nyfiken på din egen släkthistoria eller känner någon som du vill överraska är du välkommen att höra av dig till oss. Det är verkligen ett privilegium att få hjälpa våra kunder att finna sina rötter och få ta del a deras glädje när de får resultatet. Klicka gärna runt på vår hemsida och låt dig inspireras.

 


Sommar och sol – tid för kartongdopp med släkten! June 17 2015

Som släktforskare tar man gärna ett sommaruppehåll från arkivrotandet för att njuta av ljumma sommarregn, behagliga sommarkvällspromenader och resor i semestersverige. Många av oss kommer att träffa släktingar som man kanske bara träffar under sommaren och besöker platser som har kopplingar till din familjehistoria. En bra aktivitet vid dessa sommarutfärder kan vara att göra ”kartongdopp”.

Hur många lådor, påsar, kartonger och album med gamla fotografier finns instoppade i garderober, upplagda på dammiga vindar och nerlagda i gamla resväskor och koffertar?

Nu kan du ”rädda” dessa till eftervärlden. När du besöker dina släktingar är det ett bra och oftast trevligt samtalsämne, att prata om den gemensamma släkten och förfäderna över kaffebordet och då är det också ett naturligt tillfälle att be att få se det gamla fotoalbumet med bilder på farfars morföräldrar eller liknande. Så, när ni ändå plockar fram det, tittar på det och kanske delar några muntliga traditioner om paret kan du också passa på att ta en kopia för ditt släktträd. Bästa resultatet är naturligtvis att få ett foto scannat i hög upplösning. Men är smartphonen ett bra alternativ, liksom naturligtvis en bra kamera.

Har du samlat på dig ett antal släktfotografier är detta en fantastisk krydda att tillföra när du beställer exempelvis en femgenerationersforskning av oss på Tillbakablicken. Vi ser då till att fotografierna kommer in i de så kallade ansedlarna på ett sätt som skapar stort mervärde för slutprodukten.

Med önskan om en riktigt skön sommar!


"Det sitter i väggarna" March 30 2015

Tillbakablicken involverade i ny TV-produktion

Under våren arbetar produktionsbolaget Titan med en ny TV-produktion som i höst kommer att visas på SVT under titeln ”Det sitter i väggarna”. Vi är naturligtvis både glada och stolta att kunna berätta att ansvarig researcher för programserien är Tillbakablickens egen släktforskare, Leif Mörkfors.

I programmet står ett gammalt hus i centrum. Vi får träffa ägarna, som i de flesta fall är ganska nyblivna sådana, och tillsammans med dessa och programledaren och historikern Christopher O´Regan göra en resa i husets historia bland tidigare ägare och boende. Livsöden som berör.

I programmet finns också en ”renoveringsdel” där en byggnadsantikvarie deltar som ger ägarna tips och råd om hur man lyfter fram husets äldre och unika egenskaper till dagens sätt att leva och bo.

Leif Mörkfors kommer som sagt att ansvara för researcharbetet kring ägar- och boendehistorik och för att hitta de människoöden som kan fånga intresset hos TV-publiken, något som görs tillsammans en rutinerad redaktör på produktionsbolaget och andra engagerade medarbetare.

Vi tror och hoppas på en sevärd och framgångsrik programserie som leder till flera återkommande säsongen framöver och naturligtvis återkommer vi till programmet i vår blogg när något spännande dyker upp!