Andra om oss

Till Dig som vill veta mer...  
Jag och min kusin Ingela vill på det varmaste rekommendera Tillbakablicken  AB och Leif Mörkfors.
Det släktträd vi fick i vår hand överträffade med råge alla våra förväntningar. 
Här fanns inte bara "rådata", namn, födda och döda. Tillbakablicken AB 
har lämnat kommentarer, foton, kopior av gamla Lantmäterikartor och tidningsurklipp. Jag kände mig överväldigad. 
För min del också ett foto och en journal från Långholmen där en av mina förfäder var internerad. 
Det händer att man får information om en inte så sympatisk anfader, men det är ju också en del av min historia. Och någon arvsynd tror jag inte ett dugg på. 
Jag blev rörd när jag fick läsa om min släkt på mammas sida. Något som varken hon eller jag kände till. Jag önskar att hon levt och sluppit känna sig så historielös. Hon var inte oä, (ett oäkta barn) som hon alltid skämdes för.
Tveka inte, Du kommer inte att bli besviken. Om Du nu inte tillhör dem som tror på släktskap med kungligheter eller tror visst och fast på gamla släkthistorier. 
Jag är så tacksam och glad för Tillbakablickens gedigna arbete och presentationen av detsamma. Våra tre vuxna söner ser med spänning fram emot att få ta del av vår historia. Min man var också mycket imponerad. 
Nu har jag blivit så intresserad av att få veta mer att jag vill gå lite längre bakåt i mina anor. 
Och jag vet till vem jag skall vända mig.
Tack. 
Birgit Greby

"

 

Stort tack! Där rev du en stor "brickwall" som retat mig länge.

Mycket imponerad av arbetet du lagt ned.

Jag lär återkomma mer fler uppgifter till dig!
Som sagt, stort tack än en gång! :)"
Bästa hälsningar
Fredrik S

 

Tusen tack för en jättefin presentation igår.

Vi var alla JÄTTE glada att få höra om Jan's historia och bakgrund. Så spännande och bra berättat. Ett extra tack till Leif också för det gedigna jobbet.

En liten besvikelse att det inte fanns några "...mördare och banditer..." i släkten men det kan vi leva utan.  :-)

Tack tack igen och ha en fortsatt trevlig sommar och semester.

Från oss alla

/Cathrin

 

"Idag  har vi fått veta massor om vår norska släkt, så roligt och så s...pännande.

Tack Leif Mörkfors för ditt engagemang och fantastiska släktforskningsarbete. Vi är så nöjda !"

Lena Enhamre Lundgren

 

"Jag har alltid varit intresserad av släktens historia och har genom årens lopp samlat på mig foton, minnessaker, brev och andra intressanta dokument. Men även om jag har har haft en massa pusselbitar har jag inte lyckats få ihop helheten. Så därför är jag innerligt tacksam över att jag fick kontakt med  Leif Mörkfors på företaget Tillbakablicken. Deras affärsidé är att gräva fram alla pusselbitar och sätta samman helheten.

De har hjälpt till att ta fram tillgänglig data på min anfäder; när och var de är födda, deras föräldrar, syskon och barn. När de dog och av vad, deras yrke samt annat spännande som finns i offentliga arkiv".

Ingela Bendroth

Läs gärna mer Ingelas fortsatta släktresa. Klicka här

 

Thank you so much! 

I am amazed at the stories contained within the information you have sent me.  Some of the Swedish stories carry great insight into their actions once they got to America. I know the American stories, but they carry a whole new meaning now that I know the Swedish background.

I most certainly will spread the work about your research capabilities.   I'll advertise you by saying 'get your genealogy questions answered correctly.  Get your genealogy research done from the man who does the work for 'Allt for Sverige'!  Wish I could be in Malung to celebrate Midsommar!

Dave Erickson

 

"Kontaktade Tillbakablicken då jag var nyfiken på min släkthistoria samtidigt som jag ville överraska mina bröder och föräldrar med en gemensam och bestående julklapp. Vilken succé det blev när Leif steg in genom dörren på juldagen när vi alla var samlade, för att återge vår historia! Plötsligt föll frågetecken på plats, minnen kom i dager och en och annan överraskning också. Känslan av att sitta med sin familj och samla ihop historien till nutid var mäktig och rörande. Alla blev som uppslukade av berättelserna och dokumentationen, tiden sprang iväg.   Tillbakablicken hjälpte oss även med att komplettera dokumentationen med familjens egna material som t ex släktfoton, artiklar och annat personligt. Allt detta har nu samlats i varsin pärm om familjens historia, för oss och för kommande generationer att minnas och vara stolta över.

Jag är mycket nöjd med resultatet och samarbetet; både proffsigt, personligt och snabb service. Det gör att jag verkligen kan rekommendera Tillbakablicken!"

Claes Knutson

 

"Jag är jättenöjd med släktforskningen och slutresultatet. Att ni lyckades med Axels sida var ju helt fantastiskt! Stort tack för allt – ni är minst sagt proffsiga. Kommer verkligen rekommendera Tillbakablicken till mina vänner och bekanta."

Marianne Eek

 

"Tillbakablicken uppfyllde helt våra förväntningar och lite till. Resultatet blev jättevackra brickor med bra kvalitét."

God jul!

Carina Jonsson
S:ta Ingrids Gille
Skänninges hembygdsförening

”Vill tacka för all fantastisk information och kunskap du förmedlade till mig under inspelningen av " Vem tror Du att Du är"! Vilken kunskap och kompetens du besitter, dessutom förmedlade du allt så lustfyllt och engagerat. Jag fick faktiskt ett helt nytt förhållande till släktforskning. Det blev helt enkelt sjukt spännande! Med din hjälp lärde jag "känna" flera av de släktingar som varit döda länge, och som jag inte trodde att det fanns nån information om. Inget hokus pokus, bara saklig forskning, tålamod, envishet, lust och nyfikenhet! Vilket otroligt roligt detektivarbete! Nu fick faktiskt namnen i kyrkoböckerna liv när jag förstod hur jag skulle uppfatta noteringarna. Och vilka öden och historier som kom upp till ytan! Värda att berättas. Värda att minnas. Jag är så otroligt tacksam och glad för äventyret som Leif och Tillbakablicken ledsagade mig igenom! Jag känner mig stolt och trygg över mina nyfunna rötter!

Stort tack!

Varma hälsningar Marie Richardson.”

"Mottog mina brickor i dag, och ville bara sända ett mail för att berätta  att jag är JÄTTENÖJD!!!
De var fantastiskt fina, och jag kommer absolut att rekommendera fler att  köpa denna produkt!
Det var väldigt roligt att resultatet blev så bra! Tack!!!
Med vänliga hälsningar
Ylva Samuelsson"

"Ett riktigt proffsigt och bra arbete, på så kort tid är helt otroligt, med tanke på att den här grenen flyttade ganska mycket och inte så lätt att hänga med i svängarna, så det gjorde ni riktigt bra 5 prästkragar av 5 möjliga!

Mats Axelsson"

"Inom familjen har vi ofta funderat över varifrån de sydländska dragen – såväl utseende som temperament – kommer. Även yrkesskicklighet, kreativitet och familjekänslan är påtaglig. Efter att ha rådfrågat såväl familj som jubilaren själv och fått deras gillande, började jag att undersöka vem eller vilka som skulle kunna hjälpa mig med att ta fram ett släktträd för mina barn. Jag fann att flera företag kunde åta sig uppdraget. Genom olika källor kom jag så småningom fram till att kontakta Tillbakablicken AB.  

Presentation och kontaktinformation finns på nätet . Jag har mött engagemang och intresse och fått mina frågor om förfädernas ursprung på 17- och 1800-talet besvarade. Och spännande läsning är det verkligen!

Varmt tack till Tillbakablicken för ett gediget arbete som förhoppningsvis skall glädja flera generationer i vår släkt!

Med vänlig hälsning - Maj-Louise Nordlund"

 

”När jag anlitade Tillbakablicken hade vi i familjen redan gjort några försök att forska utan att riktigt lyckats. Vi insåg ganska snabbt att det krävdes mycket mer kunskap än den vi hade. Ett familjemysterium som vandrat i familjen gäller min farfars farfar som kom från Tyskland till Sverige– han hade dessutom ett som vi tyckte roligt namn – Heidenreich. Hans son, min farfars far, hade bytt till det i vårt tycke lite tråkigare Johansson, varför? Vi har antagit att det var för att passa in i det svenska samhället, men vi har inte vetat och våra försök att lösa gåtan lyckades inte.

Efter det att vi bad Tillbakablicken forska lite djupare i vår släkthistoria fick vi snabbt svaret och svaret var ett helt annat än det vi trodde.

Vår anfader Heidenreich visade sig vara gift med en fin flicka, vid namn Emelie Törn, från Stockholm. Hon visade sig emellertid inte vara mamma till farfarsfar utan det var istället en ung servitris med namnet Sofia Johansson. Det hade alltså aldrig skett något namnbyte utan det utomäktenskapliga barnet, min farfarsfar, fick sin mammas efternamn – Johansson.

Det här är ett exempel bland flera familjeskrönor som Tillbakablickens forskning gav svar på. Tack för hjälpen – nu vet vi hur det egentligen är!"

Jan Johansson, Vaxholm