Om oss

Vi på Tillbakablicken har mycket lång erfarenhet av släktforskning, hembygdsdokumentation och från arbete med kunden i centrum. För oss är mottot hög kvalité och vårt fokus är på att så långt det är möjligt möta våra kunders önskemål och förväntningar.

Vi vill med vår verksamhet ge dig som kund en unik möjlighet att på ett flertal sätt göra en tillbakablick i din eller din omgivnings familjehistoria genom en blandning av våra produkter och tjänster.

Leif Mörkfors                

Leif påbörjade sin tid som släktforskare redan år 1975 och har under sin forskarbana gjort det mesta inom området. Från att agera lärare på släktforskningskurser, genomföra byforskningar, skriva böcker och uppdragforska. Med sin sockendokumentation "I kum frå Wenjad" som gavs ut 2007 slog han igenom och fick 2010 Nordiska Museets medalj - "För hembygdsvårdande gärning".

Under 2012 anlitades han första gången som släktforskningsexpert i den populära TV-serien "Vem tror du att du är?" och har hitintills synts i rutan tillsammans med Lasse Åberg, Björn Skifs, Marie Richardson, Tomas Ledin, Björn Kjellman, Ebbot Lundberg samt Leif Andrée. Under år 2016 har Leif dessutom varit ansvarig släktforskare för hela denna produktion.

Under våren 2014 har Leif anlitats som huvudansvarig släktforskare för den populära programserien "Allt  för Sverige" där programledaren Anders Lundin följer tio svenskamerikaner genom Sverige och svensk kultur och tradition. Arbetet med programserien omfattar hela Sverige och i oktober kan resultatet beskådas på SVT1.

Sedan 2015 har Leif varit ansvarig forskare för det populära programmet "Det sitter i väggarna" i SVT. Programmet var nominerat vid Kristallengalan 2016 och kom på en hedrande 2:a plats.

Få svenska släktforskare kan stoltsera med liknande meriter.

 

      

        

 

  

 

 

Övriga meriter                                                      

  Sockenbiografin "I kum frå Wenjad" kom ut 2007.                   Nordiska museéts medalj för hembygdsvårdande gärning.  

              

Rådgivande roll i boken om Halvarsgårdarna år 2002.

Redaktör och delar av forsknings- skribentarbetet kring boken om Svedens Gård som utkom 2013.

Redaktör, forskare och skribent för boken om Dalsjö by.