Husets historia

 

      

   

Vill du veta husets historia?

För vem?

Har du eller dina vänner köpt ett gammalt soldattorp på landet, ett idylliskt skärgårdshus eller har familjen ärvt den gamla släktgården? Ett gammalt hus som andas hemligheter och historia? Då har du genom oss möjligheten att få en tillbakablick i husets spännande bakgrund framforskad och illustrerad med ord och ibland bild.

”Husets historia” är en perfekt bröllopsgåva eller inflyttningspresent men också en uppskattad del i husets framtida inredning för dig själv och din familj.

Produkter

”Husets historia” illustreras på den mall som visas på exemplet här. Forskningen berättar främst om vilka personer som bott på fastigheten/ i huset, varifrån de kom, hur deras utkomst såg ut under tiden de bodde här och eventuella öden i deras liv som kan finnas berättade i kyrkoarkiven.  Kartmaterial från förr kan också finnas som visar hur bebyggelsen förändrats under åren.

Du bestämmer själv vid beställningen hur lång tillbaka i tiden du vill att vi forskar, naturligtvis finns begränsningen bakåt i tiden till den tidpunkt då det första huset byggdes på fastigheten.

Husets historia – "Bas” 

Vårt grundpaket, går tillbaka till 1820-tal.

Pris:   5.900 kr (utan/eget foto) 

Husets historia - "Silver"

Går, om möjligt ytterligare 150 år bakåt i tiden och till det läggs forskning i de delar av domstolsarkiven som ger oss en bild av personernas ägodelar i hemmet samt i vissa fall eventuella tingsmål.

Pris: 6.900 kr (utan/eget foto).

Fotografier

Här kan du själv bidra med egna foton på huset/fastigheten som vi kan använda på illustrationen. Vi kan också ta på oss att forska fram ett gammalt foto på huset och på personer som bott i huset tidigare (pris enligt prislista). 

Begränsningar

För att kunna genomföra en bra forskning på ditt hus historia måste huset vara åtminstone 90 år gammalt. Gällande sekretesslagar gör att forskningen generellt sett slutar omkring år 1945.

Beställning

Välj produkt, ladda upp eventuellt foto och fyll i fastighetsbeteckning samt namnet på kommunen där fastigheten ligger. När du sedan skickat din beställning återkommer vi med ytterligare ett bekräftelsemail innehållande din faktura samt information om det foto du har valt att ladda upp.

Alla priser är inklusive moms.